- اندازه حروف

مجلس شورای اسلامی ایران، امروز چهارشنبه، به لایحهای رای داد که براساس آن، پنج وزارتخانه «تعاون»، «کار و امور اجتماعی»، «رفاه و تامین اجتماعی»، «صنایع و معادن» و «وزارت بازرگانی»؛ در دو وزارتخانه جدید «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «صنعت، معدن و تجارت» ادغام خواهند شد.
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جلسهي علني صبح امروز چهارشنبه با ۱۷۴ راي موافق ، ۵ راي مخالف و ۵ راي ممتنع، از مجموع ۱۹۴ نماينده حاضر، به تشكيل دو وزارتخانهي «تعاون، كار و رفاه اجتماعي» و «صنعت، معدن و تجارت» راي دادند.
به گزارش ایسنا با تصویب لایحه ادغام پنج وزارتخانه «تعاون»، «کار و امور اجتماعی»، «رفاه و تامین اجتماعی»، «صنایع و معادن» و «وزارت بازرگانی»؛ از این پس کليه وظايف و اختياراتی که بر طبق قوانين بر عهده این وزارتخانهها بوده به دو وزارتخانه جدید «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «صنعت، معدن و تجارت»منتقل میشود.
موافقان ادغام اين وزارتخانه ها، تکليف به اجرای ماده ۵۳ قانون برنامه پنجم توسعه، کاهش هزينهها و افزايش کارايی، حذف موازی کاری در وزارتخانه ها و کوچک سازی دولت را از دلايل موافقت خود با اين لايحه دانستند.
مخالفان نيز شتابزدگی و برخورد سطحی با ادغام وزارتخانه ها، عدم توجه به نامه ۲۰۰ نماينده برای تعويق موضوع ادغام ها و نداشتن فرصت برای اظهار نظر کارشناسی را از دلايل مخالفت خود بيان کردند.
پیشتر نیز قرار بود که وزارتخانههای نفت و نیرو در هم ادغام شوند، اما دولت فعلا از این کار منصرف شده و لایحه خود در این زمینه را پس گرفته است.
از نکات جالب توجه در جلسه امروز، این بود که وزارت تعاون یادداشتی را در بین نمایندگان حاضر پخش کرد که در آن آمده بود که آیتالله خامنهای با ادغام وزارت تعاون مخالف است.
نادر قاضيپور در حالي كه در صحن مجلس پيشنهاد ادغام وزارت تعاون با وزارت رفاه مطرح بود تذكر داد كه برخي كاغذهايي را در خصوص سخنان «مقام معظم رهبري» در رابطه با تعاون بين نمايندگان توزيع كردهاند در حالي كه اين سخنان مربوط به پيش از هدفمندي يارانهها و اصل ۴۴ است.
پس از این سخنان علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: «صبح امروز رهبر انقلاب گفته که نظري ندارد و ایشان پيغام دادند كه مجلس ميتواند تصميم اتخاذ كند»
جنجال برسر ادغام وزارتخانهها در ماههای گذشته به یکی از اختلافهای اصلی میان دولت محمود احمدینژاد و مجلس دهم تبدیل شده بود.
دولت احمدی نژاد میخواست این ادغامها را انجام دهد اما مجلس و شورای نگهبان با آن مخالف بودند و به دولت تذکر دادند.
بالا گرفتن این اختلافها، موجب شد که شماری از اعضای مجلس با محمود احمدینژاد جلساتی برگزار کنند و آیتالله خامنهای، رهبر ایران نیز در سخنانی از مجلس خواست که به جای برخورد «کینهجویانه»، رفتار «علاججویانه» در پیش بگیرد.
در رویدادی دیگر و در مجلس، امروز نیز علی لاریجانی مجددا به جای دولت یک مصوبه را ابلاغ کرد.
به گزارش ایسنا با پایان یافتن مهلت قانونی رئیس جمهوری برای ابلاغ مصوبه مجلس هشتم در مورد افزایش سن بازنشستگی کارکنان وزارت اطلاعات، علی لاریجانی رئیس مجلس این مصوبه را برای اجرا ابلاغ کرد.
با ابلاغ این مصوبه توسط علی لاریجانی از این پس سن بازنشستگی کارکنان وزارت اطلاعات از ۶۰ سال به ۶۵ سال افزایش خوواهد یافت.
گفتوگوها
هنوز دیدگاهی داده نشده است.